L'ourcine

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L'ourcine

Traditional Restaurant

Paris 75013

L'ourcine - Traditional Restaurant - Paris

  "Chef de Cuisine, wineries wines", announces the facade: simple but rigorous program! First, dreaming, local to the plate, discover the producers select the fresh and varied products, comply with requirement and simplicity. This is the first step to quality food at reasonable prices. Then it imagine and grasp your desires to the season, leaving the future inspiration of the moment: to exalt the taste of spring vegetables, find the delicacy forgotten artichokes and Jerusalem artichokes; you propose in autumn game and mushrooms and all year, fish and shellfish from the small fish wholesaler, according arrivals. It is also unleash fantasy, namely welcome the suggestions of the team and marry traditional and global flavors to propose escabèches entrance, marinades and vegetable creams and emulsions parfumées.Règle 2: master cooking intransigent for you to enjoy "the top" fluffy stuffed chicken with foie gras, pig farmer and cuts of beef or sea bream and mullet la plancha, fondants squid and squid. To share the dream finally present generous plates, laid with tenderness, colorful crunchy vegetables, confit garlic cloves and small courses and full-bodied juice. The wind can blow some of the islands days on traditional desserts like rice pudding ... coconut, leave you amazed if you are there on the day of the famous fennel candy, or refresh those "who are no longer hungry," d a cutting grapefruit in her campari jelly, or a swimming rhubarb strawberry, depending on season. The wine list will take you to visit craft and secret cellars, off the beaten track, offering a choice for every budget. We welcome you with a cordial and attentive professional service, in a simple but authentic bistro decor: pots and pitchers all went out cabinets my grandmothers! The large buffet bottomless serving hatch we will put you in direct contact with the kitchen, his enthusiasm and his "shots". Bon appétit and happy moment! Here you will find frequent the area, Parisian connoisseurs and amateurs from all over the world. It is advisable to book!

Location

Opening hours

Monday Closed

Tuesday - Saturday 12:00 - 14:30 / 19:00 - 23:00

Sunday Closed

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  • Menu à 38€

  • ENTRÉES
  • Caviar d'aubergine et son oeuf mollet, coulis de piquillos, craquant de sarasin
  • Rissotto crémeux de langues d'oiseaux, moules de cordes, emulsion de curry
  • Ravioles d'araignée de mer relevé à la coriandre fraîche, emulsion crémeuse de citronnelle
  • Traditionelle rillette de cochon fermier, romarin, chips de campagne, jeunes pousses
  • Velouté de petits pois, croutons et ciboulette, servi froid
  • PLATS
  • Dorade cuisinée aux oignons nouveaux, pignons de pins, fondue de fenouil, pommes de terres safranés
  • Onglet de veau cuisiné à l'echalote, rattes et légumes printanier
  • Magret de canard rôtie au miel de fleur, pôele de haricot vert
  • Dos de cabillaud Breton roti meunière, risotto de langues d'oiseaux à l'encre de seiche
  • Côte première de porc fermire rôtie à l'ail confit, polenta crémeuse
  • DESSERTS
  • Pralinette au chocolat Guanaja, sorbet lait menthe
  • Délice de fraises, mascarpone, crunch de chocolat noir
  • Nage de rhubarbe, rafraichie à la menthe, amandes fraîches
  • Fromage fermier au lait cru, mesclun de jeunes pousse
  • Traditionnel pots de crème à la vanille Bourbon, biscuits maison
  • Coups de coeur

  • PLATS :
  • Pigeon rôti sur l'os, foie gras poêlé, rattes du touquet +16€
  • ENTREE
  • Persillade d'ormeaux sauvages du Trégor, servie en coquille, jus coraillé +18
  • Pot au feux de Foie gras en finne gelée au Muscat, Fruits Pochés +5€
  • La carte des vins

    Demandez nos vins au verre...

  • BOURGOGNE
  • Bourgogne Vézelay, L'Ermitage, domaine de de la Cadette 2014

    32,00€

  • Viré-Clessé, Quintaine, Jean Thévenet, 2010

    50,00€

  • Fixin, Clos Marion, Fougeray de Beauclair, 2014

    60,00€

  • BLANCS
  • Mâcon-Chaintré, Baptiste Valette, 2011

    40,00€

  • Fixin, Clos Marion, domaine Fougeray de Beauclair, 2013

    55,00€

  • ROUGES
  • Chiroubles, Christophe Pacalet, 2014

    35,00€

  • Morgon nature, Marcel Lapierre, 2014

    45,00€

  • Bourgogne Garance, Domaine Montanet-Thoden, 2014

    36,00€

  • Morgon nature, Demie bouteille, 2014

    30,00€

  • Pommard La Chanière, Claude Maréchal 2013

    75,00€

  • Savigny les Beaune, Claude Maréchal, 2013

    56,00€

  • VALLEE DU RHÔNE
  • Côtes du Rhône, La Vieille Julienne, 2014

    32,00€

  • St Joseph, La Ribaudy, Gilles Barge, 2014

    40,00€

  • BLANCS
  • ROUGES
  • Côtes du Rhône, La Vieille Julienne, Lieu dit Clavin 2012

    33,00€

  • Saint Joseph, Clos des Martinets, Gilles Barge, 2014

    45,00€

  • Côte - Rôtie, Côte - Brune, Gilles Barges, 2012

    90,00€

  • Languedoc
  • Fitou, Château De Nouvelles, Vieilles Vignes, 2012

    35,00€

  • Vin de Pays d'Oc, Vermentino, Domaine de Cantaussel, 2015

    30,00€

  • Minnervois La Livinière, Pic Saint-Martin, Domaine de Cantaussel, 2011

    40,00€

  • Anathème, Domaine Mont de Marie, Vin de pays du Gard, 2013

    25,00€

  • Corbières, Château La Baronnes "Les Lanes", 2012

    30,00€

  • PROVENCE
  • ROUGES
  • Lubéron Rosé, Château Fontvert, 2014

    25,00€

  • SUD-OUEST
  • Vin du Quercy, "Tu vin plus aux soirées", Mas Del Périé, Fabien Jouves

    30,00€

  • BLANCS
  • Bergerac, Château Cluzeau, 2012

    28,00€

  • ROUGES
  • Cahors, Les Escures, Mas Del Périé, 2014

    32,00€

  • BORDEAUX
  • Margaux, Château la Galiane, 2011

    60,00€

  • ROUGES
  • Canon Fronsac, Château Mazeris-Bellevue, 2010

    30,00€

  • St-Estèphe, Château Picard, 2011

    45,00€

  • Vallée de la Loire
  • Pouilly Fumé, Les Charmes, Guy Baudin, 2013

    37,00€

  • Côte Roannaise, Vieilles Vignes, Francisque Lapandéry, 2014

    30,00€

  • Saint-Nicolas de Bourgueil, La Croisée, Domaine de la Cotelleraie, 2014

    32,00€

  • Chinon "Dessus Narcay", Domaine Pithon Paille, 2013

    35,00€

  • BLANCS
  • Ménétou-Salon, Domaine Antoine Van Remoorter, 2014

    35,00€

  • ROUGES
  • ALSACE
  • Pinot noir, Cuvée excellence, Christian Binner, 2009

    65,00€

  • BLANCS
  • Riesling d'Alsace, K, Christian Binner, 2011

    38,00€

  • ROUGES
  • Pinot noir, Christian Binner, 2014

    36,00€

  • CHAMPAGNE

    Michel Drappier

  • Brut Nature, Pinot Noir non dosé

    59,00€

  • Brut Nature, Rosé, Pinot noir non dosé

    66,00€

  • Blanc de blancs

    82,00€

  • La carte des boissons

  • Bières artisanales du Nord
  • La Choulette blonde

    33 cl

    8,00€

  • La Choulette blonde

    75 cl

    16,00€

  • Eaux corses
  • Orezza

    Eau minérale naturelle gazeuse

    7,00€

  • Photo 1/2 Orezza - L'ourcine
    1/2 Orezza

    5,00€

  • St Georges

    Eau de source

    7,00€

  • Softs
  • Tomate

    7,00€

  • Limonade

    (Nature, Châtaigne ou Myrtille)

    8,00€

  • Pomme

    7,00€

  • La Brûlerie des rois mages
  • Moka Harrar d'Ethiopie

    4,00€

  • Décaféiné

    4,00€

  • Infusion Kir Royal

    (fruits rouges)

    6,00€

  • Thé vert Earl Grey

    6,00€

  • Apéritifs
  • Muscat Hinterburg, Vendanges Tardives, 2004

    10,00€

  • Gewurztraminer, Cuvée Béatrice, 2011

    9,00€

  • Pineau des Charentes

    9,00€

  • Absinthe de Pontarlier

    9,00€

  • Txapa, Brana (apéritif du Pays basque)

    9,00€

  • Blended Scotch Whisky Mason's (Ecosse)

    9,00€

  • Bugey Cerdon : Rosé pétillant demi sec

    8,00€

  • Champagne Michel Drappier Brut

    12,00€

  • Champagne Michel Drappier Rosé

    14,00€

  • Kir (Cassis)

    9,00€

  • Kir Royal

    12,00€